Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı bağırsakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine bariyer olan ivedili hava kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere tamam kargaşa olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Cenahıcı malzeme kucakermeyen ve kenarıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, cenahıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, ab sprey ve benzeri vesair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi konstrüksiyonlmayabilir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Açılıp - kapanma maslahatlevinin problemsiz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli periyotlarla bu kalıp kontrol edilmelidir. 

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Yangın esnasında güvenliğin esenlanması ve şık şekilde tahliyenin gerçekleşmesi sinein kullanılan baplara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sebebiyle yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen baplar güvenli şekilde binanın vazgeçme edilmesine olanak teşhisr.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne kadar hayır ise buna demetlı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında hediye artışını getirmektedir.

üste, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyartıyorlar.

Elektrikler kesik olduğunda üstelik geceleri parlayan bir strüktürda olan bu tasarlar muhataralı durumların hat göstericisidir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Başkaca bir katlı yapılarda da yangın çıkışı behemehâl bulunmalıdır. Birgani yerde rağmenıza çıkmış olsa da ayrımına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylece yangın durumlarında kendimizi ve huzurımızdakileri emniyetli alana çabucak tahliye etmiş olabilelim.

Yangın baplarının kullanıldığı ikametgâh ve iş yangın kapısı yerlerinde 50 kişiden fazla ölümlü yaşıyor ise yangın bapsı gidiş yönüne hak açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan kucakeriye kolay girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yatay Boşaltma taksimmlerinin ayrılması: Kullanma düzı kocalemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz ayrıksı bir kompartmanda korumayı lakinçlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *